Vi startede med en trailerløsning som kunne tage op til 4 - 6 hund. Dette virkede ganske fint til trænings turene til og fra skoven, men var for det første noget tungt at trække i sneen når turen gik nordpå og for det andet var den ganske for lille.
Da vores gamle Toyota ikke kunne mere blev den skiftet ud med en Mitsubishi L200 4WD pickup. Det originale stål lad er blevet fjernet og der er i stedet monteret et "trælad" hvor siderne kan fjernes. Hundekassen er lavet af 9 stk (250 x 125 mm) 12 mm vognbundsplade (hvilket er et meget praktisk materiale både med hensyn til regn og rengøring). Ydre mål er 168 x 250 cm hvilket giver plads til 8 bokse på ca. 61 x 83 cm. Højden er 80 cm. Kassen er boltet fast til ladet. Skal 8 hunde med bliver udstyr pakket bag sæderne inde i bilen samt på taget. Bag på kassen er der monteret et par ekstra baglygter. Bilen er blevet en halv meter længere, men da der ikke er tale om en permanent ændring burde det ikke give problemer så længe den totale længde ikke overstiger 6 meter. (Jeg giver ingen garanti - check det selv). Skulle nogen være interesserede sender jeg gerne en AutoCad skitse.

Og hundene har det ganske udmærket i kasserne under transport! Jeg starter en længere transport med gøre alt klart på bilen, hvorefter hundene kommer ud på en løbetur - ikke noget med at tage hundene direkte fra gården og proppe dem i kasserne. Lad hundene få gang i maven under en løbetur inden bilturen starter. Selv på de længere ture på 14 - 15 timers kørsel, holder vi kun en enkelt pause som så til gengæld er på en til halvanden time, hvor hundene sættes i rejsekæde. De får noget at drikke umiddelbart efter vi er stoppet og lige inden de igen kommer op i kassen bliver de "luftet". Er nogen af hundene ikke kommet "af med det hele" allerede før turens start er det nu det kommer. Hundene bliver IKKE fodret dagen før og under rejsen. Måske er det derfor jeg kun en enkelt gang har jeg oplevet at have en hund der er blevet køresyg og har kastet op ?