Se vores hunde en dag da TV2 kom forbi. Er på 29 MB så det kræver en hurtig forbindelse!
 
Efterår 2005 

 

Der er gået nok et år og igen var det ikke megen vinter vi fik i Danmark 2004/2005. Der kom lidt sne, men den var hurtig væk igen, og i skoven kom der aldrig nok til at vi kunne køre med slæde.
Hundene vi har i dag er Plet, Salik, Ups, Duo, Paula, Kola, Milak, Inuk, Svipper, og Balto. Balto bliver ikke længere brugt foran slæde/vogn, men kun til kløv og hygge ture. Der er ingen tvivl om at Plet er den stærkeste hund, men det vil Salik selvfølgelig ikke indse.
Vores vogn fra Fritz Dyck må siger at have været en succes. Parkerings bremsen har vi måtte skifte til et kraftigere materiale og en af styrekuglerne har været gået fra en enkelt gang. Bagdækkene og bremseklodserne er efterhånden ved at være nedslidte, men disse bruges unægteligt også meget. Ser man på hvor meget tæsk den vogn får på en tur gennem skoven er jeg glad for jeg ikke gjorde alvor af at bygge vognen selv - resultatet ville aldrig have været blevet lige så godt.
Hundeslæden har nu været brugt i Sverige 5 - 6 gange og viser ingen tegn på svaghed bortset fra at opstanderen har været knækket nogle gange efter sammenstød med træerne. Konstruktionen er absolut ikke optimal til kørsel under trægrænsen. Har overvejet en Alaska model

Vores ture til Sverige i foråret 2006 planlægger vi at lægger en måned tidligere (februar og marts) for at være (næsten) sikker på ikke at få varmegrader og derved tungt fører.

I november har vi fået en lille ny tæve som kommer fra Aasiaat.

 
  
Salik : 
 

Hentet på Grønland. Er født omkring 1/11 2001.

Han har kræfter som bare pokker og kan lide at bruge dem. Er noget rå over for de andre hunde. Fader til Plet, Paula, Ups, Duo og Sala.

Hans rolle som Bas er måske ved at være truet da hans søn Plet ser ud til at ville overtage pladsen.

 

Balto 
 
Hentet på Grønland. Er født omkring 1/11 2001 men er IKKE bror til Salik

En nem hund med et vidunderligt sind. Desværre ikke nogen god slædehund da han ikke trækker mere end de første 5 - 10 km - Måske begyndende HD?

 

 

 

Kola


Født 8/4 1999 
Vores første hund her i det sydlige danmark. Kommer fra Dog Steam Tours på Island hvor Denis har øens eneste grønlandshunde.

Har fået 14 hvalpe i 2 kuld hvoraf vi har beholdt Plet, Paula, Ups, Duo og Sala. 

 

 

 

Sprite:
Født : 4 Nov. 2002
Død : Januar 2004
 
Var en fin trækhund med det pudsige træk at han havde knækøre. En hund som man ikke kunne undgå at få et specielt forhold til.

 

Plet:
Født : 4 Nov. 2002 
Er blevet en meget stor hund - over 70 cm over ryggen og vejer mere end 50 kg. Var i starten ikke meget for de længere ture, men er nu helt uundværlig. 
Har haft et par opstræk til slagsmål med Salik omkring hvem der skal være bas i spandet, hvilket Salik kun er kommet ud af med æren i behold fordi jeg har blandet mig. Selvom han er godheden selv overfor mine børn er det selvfølgelig et problem for dem at styre ham da de ganske enkelt går i knæ når han glad hopper op og lægger et forben på hver skulder.
 
 

 

Paula:
Født : 4 Nov. 2002
 

Paula er ligeså høj som Plet men er ikke lige så kraftig. Hans psyke er slet heller ikke på højde med Plets eller mange af de andre. Får han ro til det er han faktisk ganske stabil som lederhund.

 

Ups:
Født : 2 Maj. 2003
En klog og nem hund som forstår at finde sin plads mellem de andre hunde uden ballade. Dem han ikke kan klare viser han tydelig underdanighed overfor og dem under ham markerer han kun.

Flittig foran slæde og vogn.

Er blevet noget af en bamse. Januar 2005 havde han en vægt på 52 - 53 kg !! Og nej han er ikke fed.

 

 

Duo:
Født : 2 Maj. 2003
Virkede ikke til at kunne udvikle sig til nogen god slædehund da han blev prøvet vinteren 2003/2004. Han kunne simpelthen ikke finde ud at trække jævnt. Han skiftede hele tiden mellem at  tække som besat for så et minut senere at hænge i sin "neckline". Da han senere fik lov til at løbe frit ( uden neckline) gik det helt galt da han blev påkørt. Resultatet blev at han blev bange for både slæde og vogn.
Det var derfor ikke med de store forventninger at han blev taget med på trænings tur 2004/2005 men han havde da heldigvis glemt alt om hans uheld og arbejder nu lige så godt som Ups, Plet og Paula.

 

 

Svipper:
Født : 20/11 2002
Er opvokset i Ilulissat og kom til Danmark i november 2003. Han er en ivrig trækhund som finder sig godt tilrette foran slæden. Han er fandens til karl overfor de mindre/yngre hunde samt overfor de større/ældre så længe de er ikke kan nå ham - men kommer han i samme gård som de gamle bliver han en tøsedreng og bruger det meste af dagen på at gemme sig i en af hundekasserne. Svipper elsker menneskeligt selskab og bliver nok aldrig gode venner med de andre hunde.
Vægt januar 2005 : 32 kg.
 
Milalik: - men bliver kaldt "Milak" (som sin halvbror med det danske navn for milalik - Plet)
Født : April 2004

Var med på sin første rigtige slædetur i påsken 2005 som gik ganske udmærket uden han dog på nogen måde imponerede.

 
Nuka:

En fin lille tæve som komme fra Aasiaat.

Født : den 11 marts 2003

Alle hanhundene har selvfølgelig accepteret hende uden problemer - Kole mener hun er en irriterende lille snob. Det bliver selvfølgelig ikke den store trækkraft vi får ud af hende, men til gengæld er hun utrolig nem. Og hun er også nok et fint eksempel på hvor forskellige de grønlandske slædehunde kan være.

 Inuk:
Født : April  2004

Inuk har ikke charme - det er underligt for det er ikke til at sætte ord på hvad det er der gør det men der er bare ikke mange mennesker som falder for ham. Endnu har han kun arbejdet foran vognen